欢迎来到黑龙江成考网官网!

15590875551

产品banner
您当前的位置 : 首 页 > 招生院校 > 英语试卷

联系我们Contact Us

黑龙江成考网

电 话:15590875551(全省地区)

           13945285552(齐市地区)

Q  Q:857131230

网 址:www.hljchengkao.com

招生咨询办事处:

哈尔滨市学院路群英街33号

大庆市高新区创新大厦402室

齐齐哈尔市富区和平路249室


成人高考专升本英语考前押题1

2021-11-30 16:01:13
成人高考专升本英语考前押题1
详细介绍:

大专学历提升


成人高考专升本英语考前押题1



1(单选题)Directions:In each of the following groups of words, there are four underlined letters  let-ter combinations marked A, Br C  D. Compare the underlined parts  iden-tify the one that is different  the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1分)



A tie



B lie



C field



D die



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A tie



B lie



C field



D die



学生答案: A



标准答案: C



解析:




得分: 0分


2(单选题)Directions:In each of the following groups of words, there are four underlined letters  let-ter combinations marked A, Br C  D. Compare the underlined parts  iden-tify the one that is different  the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1分)




A sincere




B there



C mere



D here



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A sincere



B there



C mere



D here



学生答案:



标准答案: B



解析:



得分: 0分



3(单选题)Directions:In each of the following groups of words, there are four underlined letters  let-ter combinations marked A, Br C  D. Compare the underlined parts  iden-tify the one that is different  the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1分)


A car




B far




C war




D star



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A car



B far



C war



D star



学生答案:



标准答案: C



解析:



得分: 0分



4(单选题)Directions:In each of the following groups of words, there are four underlined letters  let-ter combinations marked A, Br C  D. Compare the underlined parts  iden-tify the one that is different  the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1分)



A plays



B days




C says


D pays




学生答案:




标准答案:




解析:



得分:



0分



A plays



B days



C says



D pays



学生答案:



标准答案: C



解析:



得分: 0分



5(单选题)Directions:In each of the following groups of words, there are four underlined letters  let-ter combinations marked A, Br C  D. Compare the underlined parts  iden-tify the one that is different  the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.(本题1分)



A wall



B shall



C fall



D call




学生答案:


标准答案:




解析:




得分:




0分



A wall



B shall



C fall



D call



学生答案:



标准答案: B



解析:



得分: 0分



6(单选题)Does everyone on earth have an equal right______ an equal share of its resources?(本题1分)



A by



B at



C to



D over



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:


0分




A by




B at




C to



D over



学生答案:



标准答案: C



解析:



得分: 0分



7(单选题)This ticket______you to a free meal in our new restaurant.(本题1分)



A gives



B grants



C entitles



D credits



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A gives



B grants



C entitles


D credits




学生答案:




标准答案: C




解析:



得分: 0分



8(单选题)You______her in her office last Friday; she,s been out of town for two weeks.


(本题1分)



A needn't have seen



B must have seen



C might have seen



D can't have seen



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】考查情态动词。 【应试指导】句意:在上周五你不可能在她的办 公室看见她,她离开本市已经两星期了。needn't have done表示不必做某事,而实际上已经做了, 含没有必要或浪费的意思。根据该题后半句的意 思判断A项错。项和C项是对发生在过去的 事情的一种推断,只是程度不同,因为是肯定形 式,不合题意,也错。must have been的否定形式 应为can’t have done,所以D正确。



得分:



0分



A needn't have seen



B must have seen



C might have seen




D can't have seen


学生答案:




标准答案: D




解析: 【考情点拨】考查情态动词。 【应试指导】句意:在上周五你不可能在她的办 公室看见她,她离开本市已经两星期了。needn't have done表示不必做某事,而实际上已经做了, 含没有必要或浪费的意思。根据该题后半句的意 思判断A项错。项和C项是对发生在过去的 事情的一种推断,只是程度不同,因为是肯定形 式,不合题意,也错。must have been的否定形式 应为can’t have done,所以D正确。




得分: 0分



9(单选题)That was so serious a matter that I had no choice but ______the police.(本题1


分)



A called in



B calling in



C call in



D to call in



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A called in



B calling in



C call in



D to call in



学生答案:




标准答案: D


解析:




得分: 0分




10(单选题)She was so______in her job that she didn't hear anybody knocking at the door.(本题1分)




A attracted



B absorbed



C drawn



D concentrated



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



A attracted



B absorbed



C drawn



D concentrated



学生答案:



标准答案: B



解析:



得分: 0分



11(单选题)I haven't decided which hotel______.(本题1分)


A to stay




B is to stay at




C to stay at




D is for staying



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】考查"疑问代词+不定式"的用法。 【应试指导】句意:我还没有决定下榻哪家宾馆。因为stay为不及物动词,需加介词at。



得分:



0分



A to stay



B is to stay at



C to stay at



D is for staying



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】考查"疑问代词+不定式"的用法。 【应试指导】句意:我还没有决定下榻哪家宾 馆。因为stay为不及物动词,需加介词at。



得分: 0分



12(单选题)It was  until midnight______they reached the campsite.(本题1分)



A when



B that


C while




D as




学生答案:




标准答案:



解析:



【考情点拨】考查强调句。 【应试指导】句意:他们直到半夜才到达宿营 地。强调句的结构为:It is/was +被强调部分+ that/who +其他成夯。此句可还原为:They didn't reach the campsite until midnight.



得分:



0分



A when



B that



C while



D as



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】考查强调句。 【应试指导】句意:他们直到半夜才到达宿营 地。强调句的结构为:It is/was +被强调部分+ that/who +其他成夯。此句可还原为:They didn't reach the campsite until midnight.



得分: 0分



13(单选题)It is politely requested by the hotel management that radios______after 11 o'clock at night.(本题1分)



A were  played



B  to play




C  be played


D did  play




学生答案:




标准答案:




解析:



【考情点拨】考查虚拟语气。 【应试指导】句意:饭店管理部门恳请客人晚上 11点后不要打开收音机。动词request所接从 句要用虚拟语气,其结构为"should +动词原 形",should可省略。且此处表示被动,故选C。



得分:



0分



A were  played



B  to play



C  be played



D did  play



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】考查虚拟语气。 【应试指导】句意:饭店管理部门恳请客人晚上 11点后不要打开收音机。动词request所接从 句要用虚拟语气,其结构为"should +动词原 形",should可省略。且此处表示被动,故选C。



得分: 0分



14(单选题)Although I like the appearance of the house,what really made me decide to buy it was the beautiful ______through the window.(本题1分)



A vision



B look



C picture




D view


学生答案:




标准答案:




解析:




【考情点拨】考查名词词义辨析。 【应试指导】句意:尽管我也喜欢这栋房子的外 观,但真正使我决定买它的原因是窗外的美丽景色。view景色,风景,符合句意。vision看法,视力;look神色;picture图画,画面。



得分:



0分



A vision



B look



C picture



D view



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】考查名词词义辨析。 【应试指导】句意:尽管我也喜欢这栋房子的外 观,但真正使我决定买它的原因是窗外的美丽景色。view景色,风景,符合句意。vision看法,视力;look神色;picture图画,画面。



得分: 0分



15(单选题)Make a note of it______you should forget it.(本题1分)



A so



B to



C how



D lest



学生答案:


标准答案:




解析:




【考情点拨】考查词义辨析。【应试指导】句意:把这件事记一下,免得你忘了。根据句意,应选D。lest免得,后接从句,需用虛拟语气,且should可省略。




得分:



0分



A so



B to



C how



D lest



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】考查词义辨析。【应试指导】句意:把这件事记一下,免得你忘了。根据句意,应选D。lest免得,后接从句,需用虛拟语气,且should可省略。



得分: 0分



16(单选题)Many chjldren, ______ parents are away working, in big cities, are taken good care of in the village.(本题1分)



A of them



B whose



C their



D with whom



学生答案:



标准答案:



解析:


【考情点拨】考查非限制性定语从句。 【应试指导】句意:很多小孩在村里都得到了很 好的照顾,他们的父母远在大城市里打工。 whose引导非限制性定语从句,且在从句中作定语,符合题意。




得分:




0分



A of them



B whose



C their



D with whom



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】考查非限制性定语从句。 【应试指导】句意:很多小孩在村里都得到了很 好的照顾,他们的父母远在大城市里打工。 whose引导非限制性定语从句,且在从句中作定语,符合题意。



得分: 0分



17(单选题)The manager needs an assistant that he can______to take care of problems in his absence.(本题1分)



A count, on



B count in



C count up



D count out



学生答案:



标准答案:




解析:


【考情点拨】考查词组词义辨析。【应试指导】句意:经理需要一个他能够依靠的助手,在他不在时助手可以处理问题。count on依靠,依赖;count in把……计算在内;count up加起来;count out逐个地数。




得分:




0分



A count, on



B count in



C count up



D count out



学生答案:



标准答案: A



解析: 【考情点拨】考查词组词义辨析。【应试指导】句意:经理需要一个他能够依靠的助手,在他不在时助手可以处理问题。count on依靠,依赖;count in把……计算在内;count up加起来;count out逐个地数。



得分: 0分



18(单选题)The organization had broken no rules, but ______ had it acted responsibly.


(本题1分)



Aneither B so



C either D both



学生答案:



标准答案:




解析:


【考情点拨】考查例装句。【应试指导】句意:该机构没有违规,但也没有很负责任地操作。后半句为倒装句,所以A项正确。C、D两项可排除。使用so的句子必须是肯定句,所以B项错。




得分:




0分




A neither



B so



C either



D both



学生答案:



标准答案: A



解析: 【考情点拨】考查例装句。【应试指导】句意:该机构没有违规,但也没有很负责任地操作。后半句为倒装句,所以A项正确。C、D两项可排除。使用so的句子必须是肯定句,所以B项错。



得分: 0分



19(单选题)We gave out a cheer when the red roof of the cottage came______view.(本题1分)



A



B in



C before



D into



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】考查固定搭配。 【应试指导】句意:看到小屋的红屋顶时,我们 都欢呼起来。


come into view为固定搭配,意为 "进入视线,视野"。


得分:




0分




Afrom B in



C before D into




学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】考查固定搭配。 【应试指导】句意:看到小屋的红屋顶时,我们 都欢呼起来。come into view为固定搭配,意为 "进入视线,视野"。



得分: 0分



20(单选题)They took______measures to prevent poisonous gases  escaping.(本题1


分)



Afruitful B beneficial C valuable D effective



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】考查形容词词义辨析。【应试指导】句意:他们采取了有效措施防止毒 气泄漏。


fruitful硕果累累的,成功的;beneficial 对……有益的’有利的;valuable有价值的;effec-tive有效的,


产生效果的。



得分:


0分




Afruitful B beneficial C valuable D effective




学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】考查形容词词义辨析。【应试指导】句意:他们采取了有效措施防止毒气泄漏。fruitful硕果累累的,成功的;beneficial 对……有益的’有利的;valuable有价值的;effec-tive有效的,产生效果的。



得分: 0分



21(阅读理解题)Ⅲ. Cloze(30 points)Directions:For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C  D. Choose the one that is most suitable  mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.We Were late as usual. My husband had 21 watering the flowers in the garden by himself,  when he discovered that he couldn't manage, he asked me for 22 at the last moment. So now we had only one hour to get to the airport. Luckily,there were  many cars 23 buses on the road  we were 24 to get there just in time. We checked in  went straight to a big hall to wait for our flight to be called. We waited  waited 25 no announcement was made. We asked for 26  the girl there told us the plane hadn,t even arrived yet. In the end,there came an announcement telling us that those 27 for flight No. 108 could get a free meal voucher  that the plane hadn't left Spain 28 technical problems. We thought that meant 29 it wasn,t safe for the plane to 30 . We waited again for a long time until late evening when we were asked to report again. This time we were 31 free vouchers to spend the night in a nearby hotel.The next morning after a 32 night because of all the planes taking off  landing, we were reported back to the airport. Guess 33 had happened while we were asleep. Our plane had arrived  taken off again. All the other 34 had been waken up in the night to catch the plane, but for some reasons  other we had been 35 . You can imagine how we felt!(本题30分)



1(问答题)A. stopped B. insisted on C. finished D. given(本题2分)



学生答案:




标准答案:


解析:




【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】A、B、C三项都可以跟i;.-ing形式, 但此处意为"我丈夫坚持自己浇花园里的花", 故可排除A、C两项,故选B。




得分:




0分



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】A、B、C三项都可以跟i;.-ing形式, 但此处意为"我丈夫坚持自己浇花园里的花", 故可排除A、C两项,故选B。



得分: 0分



2(问答题)A. food B. advice C. praise D. help(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】理解推断题。【应试指导】自己不能完成,当然是要求他人帮助了,故help(帮助)


符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】自己不能完成,当然是要求他人帮助了,故help(帮助)符合题意。



得分: 0分




3(问答题)A.  B. but C.  D. since(本题2分)


学生答案:




标准答案:




解析:




【考情点拨】理解推断题。【应试指导】此处表示"路上既没有很多小轿车也没有很多公共汽车",用于否定词后,表示"也不",符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】理解推断题。【应试指导】此处表示"路上既没有很多小轿车也没有很多公共汽车",用于否定词后,表示"也不",符合题意。



得分: 0分



4(问答题)A. impossible B. necessary C. able D. unable(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】be able to do sth.能够做某事,符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】be able to do sth.能够做某事,符合题意。



得分: 0分


5(问答题)A. so B. but C. otherwise D. if(本题2分)




学生答案:




标准答案:




解析:



【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】前后.表示转折关系,故but(但是)符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】理解推断题。 【应试指导】前后.表示转折关系,故but(但是)符合题意。



得分: 0分



6(问答题)A. time B. advice C. help D. information(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示"我们询问消息",故in-formation (消息,信息)符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示"我们询问消息",故in-formation (消息,信息)符合题意。


得分: 0分




7(问答题)A. coming B. sitting C. waiting D. working(本题2分)




学生答案:




标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示".等飞机的人",wait for等 待,符合题意。.



得分:



0分



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示".等飞机的人",wait for等 待,符合题意。.



得分: 0分



8(问答题)A. for B. since C. because D. (本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】 for, since, because都可以表示原 B since,because后要跟句子,for为介词,可直接跟名词,符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: A


解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】 for, since, because都可以表示原 B since,because后要跟句子,for为介词,可直接跟名词,符合题意。




得分: 0分




9(问答题)A. when B. which C. what D. that(本题2分)




学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】语法结构题。 【应试指导】that引导宾语从句且在从句中不作 任何成分,符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】语法结构题。 【应试指导】that引导宾语从句且在从句中不作 任何成分,符合题意。



得分: 0分



10(问答题)A. repair B. sell C. fly D. telephone(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】repair修理;sell卖;fly飞行;tele-phone打电话。此处意为"飞机飞行会不安全", 故选C。



得分:




0分


学生答案:




标准答案: C




解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】repair修理;sell卖;fly飞行;tele-phone打电话。此处意为"飞机飞行会不安全", 故选C。




得分: 0分



11(问答题)A. giving B. given C. offering D. taken(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示被动,故用过去分词形 式,可排除A、C两项;根据句意,可排除D项。 故选B。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示被动,故用过去分词形 式,可排除A、C两项;根据句意,可排除D项。 故选B。



得分: 0分



12(问答题)A. bad B. quiet C. sweet D. pleasant(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】理解推断题。 【应试指导)由.于飞机起飞和着陆时引起的噪 音’这使他们度过了糟糕的(bad)一晚。


得分:




0分




学生答案:




标准答案: A



解析: 【考情点拨】理解推断题。 【应试指导)由.于飞机起飞和着陆时引起的噪 音’这使他们度过了糟糕的(bad)一晚。



得分: 0分



13(问答题)A. what B.  C. it D. that(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】语法结构题。【应试指导】what在从句中作主语,符合题意。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: A



解析: 【考情点拨】语法结构题。【应试指导】what在从句中作主语,符合题意。



得分: 0分



14(问答题)A. workers B. planes C. passengers D. flights(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:


【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】.此处表示所有别的"乘客"都被叫 醒了。passenger乘客。




得分:




0分




学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】.此处表示所有别的"乘客"都被叫 醒了。


passenger 乘客。



得分: 0分



15(问答题)A. woken B. announced C. lost D. forgotten(本题2分)



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示"由于某种原因我们被忘记了 " forget "忘


记。



得分:



0分



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】词义辨析题。 【应试指导】此处表示"由于某种原因我们被忘记了 "


forget "忘记。



得分: 0分



22(阅读理解题)Ⅳ. Reading Comprehension(60 points)Directions:There are five reading passages in this part.Each passage is followed by four questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C  D. Choose the best answer  blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.Passage OneAnimals have different ways


of protecting themselves against wintertime weather. Some animals grow heavy coats of fur  feathers,while others dig into the ground to find a warm wintertime home. Some animals spend the winter in a deep sleep because by going to sleep they avoid the time of the year when food is scarce  the temperatures are low. Their sleep is known as hibernation.There is much about hibernation that puzzles scientists. For example,they are wondering how hibernation came into being. Some scientists have explored the possibility that animals release a chemicalthat starts them hibernating.One thing that scientists are certain about is that animals hibernate only when it is cold. Hiber-nation is a seasonal practice.Some animals that fall into a wintertime sleep are  true hibernators because they spend only a part of the cold season asleep. Bears,for example,can easily be awakened  their winter nap. They are  true hibernators.Sometimes it is difficult to determine whether a particular animal is a true hibernator. For example, some mice hibernate, but others do . The same is true of bats. Some of them hibernate. Other do .(本题12分)




1(单选题)Hibernation is a seasonal practice. This means it(本题3分)



A takes place only during a particular season



B occurs only during the occurs only during the night



C is a daily practice



D only happens when a species becomes over-populated



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】" Hibernation"既然是一个" seasonal practice (季节性的做法)",那它可能跟季节有 关,即它可能仅发生在特定的季节。只有A项 符合题意,故选A。



得分:



0分



A takes place only during a particular season



B occurs only during the occurs only during the night



C is a daily practice




D only happens when a species becomes over-populated


学生答案:




标准答案: A




解析: 【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】" Hibernation"既然是一个" seasonal practice (季节性的做法)",那它可能跟季节有 关,即它可能仅发生在特定的季节。只有A项 符合题意,故选A。




得分: 0分



2(单选题)Some scientists believe that hibernation is started by(本题3分)



A over-eating



B calcium deposits



C a body chemical



D a lack of water



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】由第二段Z后一句"Some Scientists... animals release a chemical that starts them hibernating. "可知,c项符合题意,故选C。



得分:



0分



A over-eating



B calcium deposits



C a body chemical



D a lack of water



学生答案:




标准答案: C


解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】由第二段Z后一句"Some Scientists...


animals release a chemical that starts them hibernating. "可知,c项符合题意,故选C。




得分: 0分




3(单选题)The underlined word "hibernation" in paragraph 1 means(本题3分)



A a sleep to avoid eating



B a temperature in cold weather



C a sleep in the cold season



D an animal to practice sleep in winter



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】词语理解题。 【应试指导】第一段倒数第二句是对"hiherna-tion"的解


释’即"hibernation"是冬天气温太低时 动物所采取的通过睡眠的方式过冬的一种方法, C项符合题意,故选C。



得分:



0分



A a sleep to avoid eating



B a temperature in cold weather



C a sleep in the cold season



D an animal to practice sleep in winter



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】词语理解题。 【应试指导】第一段倒数第二句是对"hiherna-tion"的解释’即"hibernation"是冬天气温太低时 动物所采取的通过睡眠的方式过冬的一种方法, C项符合


题意,故选C。




得分: 0分




4(单选题)The main idea of this passage is that______.(本题3分)




A many animals die during hibernation



B hibernation protects animals during the wintertime



C scientists feel puzzled about hibernation



D some bats hibernate  others do



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】主旨大意题。 【应试指导】文章首段引出讨论的对象"hiber-nation",接着Z后几段论述科学家对" hiberaa-tion"的疑惑之处,故全文主要讲的是科学家对 "hibernation"的不解之处。故选C。



得分:



0分



A many animals die during hibernation



B hibernation protects animals during the wintertime



C scientists feel puzzled about hibernation



D some bats hibernate  others do



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】主旨大意题。 【应试指导】文章首段引出讨论的对象"hiber-nation",接着Z后几段论述科学家对" hiberaa-tion"的疑惑之处,故全文主要讲的是科学家对"hibernation"的不解之处。故选C。


得分: 0分




23(阅读理解题)Passage TwoThe strange close understanding between twins is a familiar enough phenomenon. Often they seem to understand each other  share each other's emotions to such an extent that one suspects some kind of thought communication.What is  so widely known is that this special relationship often acts as brake on twins,intellectual development. As they are partly isolated in their own private world,twins communicate less with adults than do other children. The verbal ability of a four-year-old twin is typically six months behind that of a non-twin. The problem can be particularly severe in an underprivileged family, a one-parent family for example,  there is little stimulation for children anyway.Such children,while capable of mutual comprehension in a private language,often remain incomprehensible to outsiders  thus at a severe educational disadvantage. The only solution to the problem,cruel though it may seem,is to separate the twins thus forcing them to acquire ordinary speech helped  guided by sympathetic parents  teachers.(本题12分)




1(单选题)Many people don't know that______.(本题3分)



A twins understand each other very well



B twins are slow to learn to talk



C twins are unlikely to do less well at school than other children



D there exists more communication between twins



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第二段指出,很多人还不知 道,由于双胞胎与其他人交际少导致一对四岁的 双胞胎儿童的语言能力明显落后。故选B。



得分:



0分



A twins understand each other very well



B twins are slow to learn to talk




C twins are unlikely to do less well at school than other children


D there exists more communication between twins




学生答案:




标准答案: B




解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第二段指出,很多人还不知 道,由于双胞胎与其他人交际少导致一对四岁的 双胞胎儿童的语言能力明显落后。故选B。



得分: 0分



2(单选题)What's the reason for twins to be at a disadvantage in their intellectual development?(本题3分)



A They can only understand their own private language.



B They communicate with outsiders less than non-twins.



C There is little stimulation for them.



D Adults don't like to talk with them.



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第三段第一句指出,双胞胎之 间交际太多,而与其他人交际过少,这使他们智 力发展中存在很大的不足。



得分:



0分



A They can only understand their own private language.



B They communicate with outsiders less than non-twins.



C There is little stimulation for them.



D Adults don't like to talk with them.



学生答案:


标准答案: B




解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第三段第一句指出,双胞胎之 间交际太多,而与其他人交际过少,这使他们智 力发展中存在很大的不足。




得分: 0分



3(单选题)The author probably feels that twins, problem______.(本题3分)



A can  be solved because solution is very cruel



B can be solved because twins will be separated



C can  be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment



D can be solved if the adults communicate with them more often



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章Z后一句的意思是,解决双胞胎智力发展问题的方法是将双胞胎分开培养和教育。故C项符合题意。



得分:



0分



A can  be solved because solution is very cruel



B can be solved because twins will be separated



C can  be solved unless the twins are forced to live in an ordinary environment



D can be solved if the adults communicate with them more often



学生答案:



标准答案: C


解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章Z后一句的意思是,解决双胞胎智力发展问题的方法是将双胞胎分开培养和教育。故C项符合题意。




得分: 0分




4(单选题)The writer mentions all of the items listed below EXCEPT______.(本题3分)




A twins can help each other



B twins share each other's emotion



C twins are able to understand each other in a private language



D twins communicate less with their parents



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】作者在文中提到了双胞胎可以拥 有相同的情感,互相理.解,与他人交流较少,而渌 有提及双胞胎之间可以互相帮助。故选A。



得分:



0分



A twins can help each other



B twins share each other's emotion



C twins are able to understand each other in a private language



D twins communicate less with their parents



学生答案:



标准答案: A



解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】作者在文中提到了双胞胎可以拥 有相同的情感,互相理.解,与他人交流较少,而渌 有提及双胞胎之间可以互相帮助。故选A。



得分: 0分


24(阅读理解题)Passage ThreeThe intelligence test used most often today are based on the work of a Frenchman, Alfred Binet. In 1905,Binet was asked by the French Ministry of Education to develop a way to identify those children in French schools who were too "mentally deficient(不足的)" to benefit  ordinary schooling  who needed special education. The tests had to distinguish those who were merely behind in school  those who were actually mentally deficient.The items that Binet  his colleague Theophile Simon included on the test were chosen on the basis of their ideas about intelligence. Binet  Simon believed intelligence includes such abilities as understanding the meaning of words ; solving problems ,  making commonsense judgements. Two other important assumptions also shaped Binet's  Simon,s work: (1) that children with more intelligence will do better in school (2) that older children have a greater ability than younger children.Binet's first test consisted of thirty tasks. They were simple things most children leam as a result of their everyday experiences. The tasks were arranged in groups,according to age. Binet decided which tasks were appropriate for a given age group by giving them first to a large number of children of different ages. If more than half of the children of a given age passed a test, it was considered appropriate for that age group.(本题12分)




1(单选题)The main purpose of this passage is to______.(本题3分)



A tell the origin of intelligence tests



B explain the basic principle of intelligence tests



C describe the changes in the content of intelligence tests



D state the development of intelligence tests



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】主旨大意题。 【应试指导】本文讲述了法国人Alfred Binet开 始进行智力测试的过程,其目的是告诉我们智力 测试的起源。



得分:



0分



A tell the origin of intelligence tests




B explain the basic principle of intelligence tests


C describe the changes in the content of intelligence tests




D state the development of intelligence tests




学生答案:




标准答案: A



解析: 【考情点拨】主旨大意题。 【应试指导】本文讲述了法国人Alfred Binet开 始进行智力测试的过程,其目的是告诉我们智力 测试的起源。



得分: 0分



2(单选题)What was the purpose of the intelligence test designed by Alfred Binet in 1905?(本题3分)



A To  top students.



B To know who had received ordinary schooling.



C To put students in a right order.



D To make sure who required particular treatment.



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段指出,法国教育部要求 Alfred Binet开发一种方法确定哪些学生智力不 足,需要特殊教育,将成绩差的学生和有智力缺 陷的学生区分开来。所以测试的目的是确定哪 些学生需要特殊教育,故选D。



得分:



0分



A To  top students.



B To know who had received ordinary schooling.



C To put students in a right order.


D To make sure who required particular treatment.




学生答案:




标准答案: D




解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段指出,法国教育部要求 Alfred Binet开发一种方法确定哪些学生智力不 足,需要特殊教育,将成绩差的学生和有智力缺 陷的学生区分开来。所以测试的目的是确定哪 些学生需要特殊教育,故选D。



得分: 0分



3(单选题)Which of the following is  true according to the passage?(本题3分)



A Intelligence includes word understanding  problem solving.



B More intelligent children usually do better in school.



C The French Ministry of Education was charged with the development of first intelligence tests.



D Intelligence is related with age.



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题【应试指导】由第二到可知,A、B、D三项正确。 文章第一段第二句提到,法国教育部要求Alfred Rinet开发一种方法确定哪些学生智力不足,需 要特殊教育,而没有提到法国教育部负责完成此项工作。



得分:



0分



A Intelligence includes word understanding  problem solving.



B More intelligent children usually do better in school.



C The French Ministry of Education was charged with the development of first intelligence tests.


D Intelligence is related with age.




学生答案:




标准答案: C




解析: 【考情点拨】事实细节题【应试指导】由第二到可知,A、B、D三项正确。 文章第一段第二句提到,法国教育部要求Alfred Rinet开发一种方法确定哪些学生智力不足,需 要特殊教育,而没有提到法国教育部负责完成此项工作。



得分: 0分



4(单选题)How did Binet decide which task to include on his first test?(本题3分)



A He first worked out thirty tasks for mentally deficient children.



B He first gave all the tasks to many children both younger  older.



C He first gave the tasks to many children he thought appropriate.



D He first gave some of the tasks to different groups of children.



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导丨文章Z后一段倒数第二句指出, Binet通过将事先设计好的全部测试题发给不同 年龄的学生以确定哪些测试题对某年龄段的学 生适合。B项符合题意,故选B。



得分:



0分



A He first worked out thirty tasks for mentally deficient children.



B He first gave all the tasks to many children both younger  older.



C He first gave the tasks to many children he thought appropriate.



D He first gave some of the tasks to different groups of children.


学生答案:




标准答案: B




解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导丨文章Z后一段倒数第二句指出, Binet通过将事先设计好的全部测试题发给不同 年龄的学生以确定哪些测试题对某年龄段的学 生适合。B项符合题意,故选B。




得分: 0分



25(阅读理解题)Passage FourHow men first learned to invent words is unknown ; in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented certain sounds to express thoughts  feelings, actions  things, so that they could communicate with each other ;  that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to represent those sounds  which could be written down. Those sounds, whether spoken,  written in letters, we call words.The power of words, then, lies in their associations—the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience;  the longer we live, the more certain words recall to us the glad  sad events of our past ;  the more we read  learn,the more the number of words that mean something to us increases.Great writers are those who  only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds  emotions. This charming  telling use of words is what we call literary (文字的)style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music, which by their position  association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully  use them accurately,  they will make our speech silly  rude.(本题12分)



1(单选题)The origin of language______.(本题3分)



A is a legend handed down  the past



B is reflected in sounds  letters



C dates back to the prehistoric period



D is a problem  yet solved



学生答案:



标准答案:




解析:


【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段第一句指出,我们还不 知道人们第一次是怎样创造单词的,换句话说, 语言的来源仍是个迷(the origin of language is a mystery),还没有得到解决。故选D。




得分:




0分



A is a legend handed down  the past



B is reflected in sounds  letters



C dates back to the prehistoric period



D is a problem  yet solved



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段第一句指出,我们还不 知道人们第一次是怎样创造单词的,换句话说, 语言的来源仍是个迷(the origin of language is a mystery), 还没有得到解决。故选D。



得分: 0分



2(单选题)One of the reasons why men invented certain sounds to express thoughts  actions is that______.(本题3分)



A they could agree upon certain signs



B they could write them down



C they could communicate with each other



D they could combine them



学生答案:



标准答案:




解析:


【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段第二句指出,人们创造 某些声音来表达自己的思想感情、行动和事物, 目的是他们可以互相交流。故选C。




得分:




0分




A they could agree upon certain signs



B they could write them down



C they could communicate with each other



D they could combine them



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】文章第一段第二句指出,人们创造 某些声音来表达自己的思想感情、行动和事物, 目的是他们可以互相交流。故选C。



得分: 0分



3(单选题)What is true about words?(本题3分)



A They are used to express feelings only.



B They can  be written down.



C They are represented either by sounds  letters.



D They are visual letters.



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段讲到,人类起初用某种声音进行交流,后来又有了字母,字母结合起来可以代表声音,也可以写下来。因此这些说出来 的声音也好,用字母写出来的声音也好,都被我 们称words。故选C。


得分:




0分




A They are used to express feelings only.




B They can  be written down.



C They are represented either by sounds  letters.



D They are visual letters.



学生答案:



标准答案: C



解析: 【考情点拨】事实细节题。【应试指导】文章第一段讲到,人类起初用某种声音进行交流,后来又有了字母,字母结合起来可以代表声音,也可以写下来。因此这些说出来 的声音也好,用字母写出来的声音也好,都被我 们称words。故选C。



得分: 0分



4(单选题)The real power of words exists in their______.(本题3分)



Aaccuracy B beauty C charm



D representative



学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】由文章第二段第一句"The power of words 'then, lies in their associations—the things they bring up before our minds. "可知,words 的魅力在于它的描述功能(representative function)。




得分:


0分




Aaccuracy B beauty C charm



D representative




学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】由文章第二段第一句"The power of words 'then, lies in their associations—the things they bring up before our minds. "可知,words的魅力在于它的描述功能(representative function)。



得分: 0分



26(阅读理解题)Passage FiveIt is customary for adults to forget how hard  dull  long school is. The learning by memory of all the basic things one must know is a most incredible  unending effort. Learning to read is probably the most difficult  revolutionary thing that happens to the human brain  if you don 't believe that, watch an illiterate adult try to do it. School is  easy  it is  for the most part very much fun,but then,if you are very lucky,you may find a real teacher. Three real teachers in a lifetime is the very best of my luck. My first was a science  math teacher in high school, my second, a professor of creative writing at Stanford,  my third was my friend  partner, Ed Ricketts.My three had these things in common : They all loved what they were doing. They did  tell ; they catalyzed a burning desire to know. Under their influence, the horizons sprung wide  fear went away  the unknown became knowable. But most important of all, the truth, that dangerous stuff, became beautiful  very precious.I shall speak only of my first teacher because in addition to the other things,she brought discovery. She aroused us to shouting, book-waving discussions. She had the noisiest class in school  she didn't even seem to know it. We could never stick to the subject. Our speculation ranged the world. She breathed curiosity into us so that we brought in facts  truths shielded in our hands like captured fireflies.I can tell my son who looks forward with horror to fifteen years of drudgery that somewhere in the dusty dark a magic may happen that will light up the years if he is very lucky.(本题12分)



1(单选题)According to the author, what is the difficult thing to people in school?(本题


3分)




A Listening.


B Reading.




C Writing.




D Speaking.




学生答案:



标准答案:



解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】从文章第一段第三句"Learning to read is probably the most difficult  revolutionary thing..."可知,读是Z难的。B项为正确答案。



得分:



0分



A Listening.



B Reading.



C Writing.



D Speaking.



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】从文章第一段第三句"Learning to read is probably the most difficult  revolutionary thing..."可知,读是Z难的。B项为正确答案。



得分: 0分



2(单选题)The very best of the author is that he______.(本题3分)



A met a good teacher



B he graduated  Stanford



C made friends with his teachers


D met some good teachers in his life




学生答案:




标准答案:




解析:



【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】从文章第一段第五句"Three real teachers in a lifetime is the very best of my luck." 可知,幸运是一生中遇到几位好老师(met some good teachers in his life)。D 项为正确答案。



得分:



0分



A met a good teacher



B he graduated  Stanford



C made friends with his teachers



D met some good teachers in his life



学生答案:



标准答案: D



解析: 【考情点拨】事实细节题。 【应试指导】从文章第一段第五句"Three real teachers in a lifetime is the very best of my luck." 可知,幸运是一生中遇到几位好老师(met some good teachers in his life)。D 项为正确答案。



得分: 0分



3(单选题)Among his teachers, ______left him a very deep impression.(本题3分)



A the university teacher



B the high school teacher



C Ed Ricketts




D the first two teachers


学生答案:




标准答案:




解析:




【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】从文章第三段开头"I shall speak only of my first teacher because in addition to the other things, she brought discovery."可以推出, "my first teacher"(中学里教理化和数学的老师) 给作者留下很深的印象。B项为正确答案。



得分:



0分



A the university teacher



B the high school teacher



C Ed Ricketts



D the first two teachers



学生答案:



标准答案: B



解析: 【考情点拨】推理判断题。 【应试指导】从文章第三段开头"I shall speak only of my first teacher because in addition to the other things, she brought discovery."可以推出, "my first teacher"(中学里教理化和数学的老师) 给作者留下很深的印象。B项为正确答案。



得分: 0分



4(单选题)The author hoped that his son______.(本题3分)



A may be lucky to meet a good teacher



B may study in school for fifteen years



C can read many books



D mathmay study science  math




学生答案:


标准答案:




解析:




【考情点拨】推理判断题C 【应试指导】从文章Z后一段"…somewhere in the dusty dark



amagic may happen that will light up the years.."可以推断,作者希望儿子在15年 的上学苦役中可能会幸运地遇到好老师(may be lucky to meet a good teacher)。A 项为正确答案。




得分:



0分



A may be lucky to meet a good teacher



B may study in school for fifteen years



C can read many books



D mathmay study science  math



学生答案:



标准答案: A



解析: 【考情点拨】推理判断题C 【应试指导】从文章Z后一段"…somewhere in the dusty dark a magic may happen that will light up the years.."可以推断,作者希望儿子在15年的上学苦役中可能会幸运地遇到好老师(may be lucky to meet a good teacher)。A 项为正确答案。



得分: 0分



27(阅读理解题)



Ⅴ. Daily Conversation (15 points)



Directions: Pick out appropriate expressions  the eight choices below  complete the following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.Jane : How do you like the idea of  a picnic this Saturday? Michael : 56 . But  shall we go?Jane: What about going to the Western Hill? It's quite cool there. Michael : 57 . Shall we invite John  his girlfriend to go with us?Jane : OK.  we can ask them to prepare some drinks. Michael : What should I do then?Jane : 58 . Michael: 59 ?Jane : I like oranges, watermelons, grapes,  bananas. Michael : When shall we start off?Jane: 60 ? We can get there in an hour  a half. Michael : OK. I'11 call John  tell him about our plan.A.I'll say I didB. WonderfulC.Yes,it wasD. That's a good ideaE. You'd


better buy some fruit  sandwichesF. What kind of fruit do you likeG. How about 6 o'clock in the morningH.I'11 be there(本题15分)




1(问答题)56(本题3分)




学生答案:




标准答案:



解析:



得分:



0分



学生答案:



标准答案: B



解析:



得分: 0分



2(问答题)57(本题3分)



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



学生答案:



标准答案: D



解析:




得分: 0分


3(问答题)58(本题3分)




学生答案:




标准答案:




解析:



得分:



0分



学生答案:



标准答案: E



解析:



得分: 0分



4(问答题)59(本题3分)



学生答案:



标准答案:



解析:



得分:



0分



学生答案:



标准答案: F



解析:



得分: 0分



5(问答题)60(本题3分)



学生答案:


标准答案:




解析:




得分:




0分



学生答案:



标准答案: G



解析:



得分: 0分



28(阅读理解题)



第Ⅱ卷(非选择题,共25分)



Ⅵ. Writing (25 points)



Directions:For this part, you are supposed to write a letter in English in 100 一 120 words based on the following information. Remember to write it clearly.



61.你是Lucy,写一封给老同学Allen的邀请信,邀请他参加下个星期日下午4点(12月23日) 的校友聚会。希望Allen尽快回信接受邀请,以便他们及时做好安排。



(本题25分)



第Ⅱ卷(非选择题,共25分)



Ⅵ. Writing (25 points)



Directions:For this part, you are supposed to write a letter in English in 100 一 120 words based on the following information. Remember to write it clearly.



61.你是Lucy,写一封给老同学Allen的邀请信,邀请他参加下个星期日下午4点(12月23日) 的校友聚会。希望Allen尽快回信接受邀请,以便他们及时做好安排。



1(问答题)你是Lucy,写一封给老同学Allen的邀请信,邀请他参加下个星期日下午4点(12月23日)


的校友聚会。希望Allen尽快回信接受邀请,以便他们及时做好安排。(本题25分)




学生答案:


标准答案:



[参考范文]December 16,2012Dear Allen,We are  all classmates for dinner at 4 p. m.next Sunday ( December 23 ) at the hotel. There will be a big reunion. Would it be possible for you to join in it at your convenience? I hope that you will feel it worthwhile to accept this invitation. We haven 't seen each other for a long time  we are all anxious to have you with us.We shall be very much pleased if we receive word of your acceptance in the near future,so that we can make good arrangements in time.Yours, Lucy



解析:



得分:



0分



学生答案:



标准答案: [参考范文]December 16,2012Dear Allen,We are  all classmates for dinner at 4 p. m.next Sunday ( December 23 ) at the hotel. There will be a big reunion. Would it be possible for you to join in it at your convenience? I hope that you will feel it worthwhile to accept this invitation. We haven 't seen each other for a long time  we are all anxious to have you with us.We shall be very much pleased if we receive word of your acceptance in the near future,so that we can make good arrangements in time.Yours, Lucy



解析:



得分: 0分


标签

Z近浏览:

招生院校

  • 大学简介
  • 招生专业
  • 报考须知

  • 报考须知
  • 考前辅导

  • 考前辅导
  • 服务热线:

    15590875551